keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Palasin takaisin tänne bloggeriin kirjoittelemaan:)

Nyt on asia  niin, etten taida osata kirjoittaa luontevasti muualle kuin tänne, vanhaan ja hyväksi todettuun blogiini:) Aloitin tämän nykyisen eli toisen kisalava-taipaleeni kirjoittelun Sportlife Nutritionin blogialustalle eli oman tiimini sivulle. Ikävöin kuitenkin tätä vanhaa blogiani niin, että olen päättänyt kirjoitella tänne tästä eteenpäin. Olen nainen, saan siis muutella päätöksiäni aina, kun siltä tuntuu, eikö vaan?? :))

Nyt kerron vähän yhteenvetoa tästä kisoihin valmistautumisajasta, jos täällä on lukijoita, jotka eivät ole kirjoitteluani seuraneet Sportlifen sivuilla.

Nyt on täynnä 13. diettiviikko meneillään. Kisadiettini alkoi 1.4.13 ja nyt vaaka näyttää -6,5 kg. Offilla painoni nousi noin 10 kg, joka on minulle hyvä paino treenata ja elää hyvällä fiiliksellä. Uskon, että vielä on rasvaa tiputettava  ainakin 2 kg ja tietenkin nesteet sitten viimeistelyviikolla tämän lisäksi. Kisoihin on nyt vajaat 7 viikkoa. Tuntuu, että tämä diettiaika on hurahtanut ihan tajuttoman nopeasti ja huomaan, että alan kuikuilemaan peilistä useammin ja useammin, että sulanko tarpeeksi nopeasti. Ensimmäinen etappini on siis Jyväskylän body fitness +168 SM-karsintakisat 10.8.13.

Vertaan kovasti tätä diettiä ja viime kesän diettiä keskenään. On ihanaa, kun kirjoitin vuosi sitten tänne blogiini ajatuksia ja tuntemuksia ylös, joten nyt voin käydä kurkkimassa, miten missäkin vaiheessa on mennyt. Koen, että tämä dietti on ollut ajoittain kovempi kuin viime kesänä. Tuolloin tietenkin kaikki oli uutta ja ihmeellistä, varmaan uutuuden innolla sitä painettiin tuolloin eteenpäin.

Nyt huomaan, etten stressaa kisoista ollenkaan niin paljoa kuin vuosi sitten. Poserauksia ja kävelyä harjoittelen Seppälän Elixian peilisaleissa aina vaan kun vähääkään on aikaa. Meikin ja hiusten laitto on sovittu jo aikaa sitten, bikinit on työn alla ja ihon värjäys menee viime vuotisilla metodeilla. Toki kaikkea kisoihin liittyvää järjestelyä on paljon, mutta nyt sen osaa ottaa vähän rennommin rantein.

Aamuaeroobisia tein ensimmäiset 4 viikkoa 4 x viikossa ja sen jälkeen olen tarponut tasatahtista lenkkiä aamuisin 5 x viikossa. Luulen, että se muuttuu seuraavassa valmentajan tsekkauksessa 6/vko. Dietin alussa aamulenkit piti taas ottaa väkisin käyttöön, en olisi millään niitä halunnut. Mutta kas kummaa, nyt en luopuisi niistä millään, olen aivan koukussa aamulenkkeihin. Taas pitää todeta, että ihminen oppii ja tottuu nopeasti uusiin asioihin, kun vaan tekee niitä riittävän pitkään. Syntyy positiivinen riippuvuus! Olen huomannut, että se toimii monessa asiassa. Ensin uraudutaan tiettyihin toimintatapoihin ja elämäntyyliin, jos niitä halutaan muuttaa, se onnistuu, kun toistoa tulee riittävästi. Tämän oivaltaminen on auttanut itseäni muuttamaan elämäntapojani parempaan suuntaan ja jättämään turhat epäterveelliset asiat pois.

Työasioista sen verran, että tänä kesänä teen vain iltavuoroa, joitakin tuplavuoroja toki mahtuu sekaan. Tämä mahdollistaa sen, että pystyn tekemään aamulenkit inhimilliseen aikaan, en todellakaan näe itseäni aamu viideltä tai neljältä lenkillä:D Salitreenit hoidan aamupäivän aikana, jonka jälkeen painunkin sitten töihin. Päivä rytmittyy täydellisesti tällä taktiikalla.


Kaiken turhan hyötyliikunnan olen lopettanut, koska salitreenien, aamulenkkien ja työni hoitamisen lisäksi ruokavalio ei anna liiemmin varaa ylimääräiselle liikkumiselle. Olo muuttuu sietämättömäksi, jos poljen esim sali- ja työmatkat fillarilla. Kaikkein tärkein ehdottomasti on, että salitreeniin riitää jokaikinen kerta täydet paukut, treenitehoista en tingi milliäkään, muista tehoista sitten voinkin vähän tinkiä:)

Ruokavalio on samanlainen kuin vuosi sitten.  Ruokana on tuttua kanaa, riisiä, kasviksia, salaattia, puuroa, raejuustoa, rahkaa ja marjoja. Ei sen eksoottisempaa:) Kaikki lisäravinteet, palautusjuomat yms. on Sportlife Nutritionin laatutuotteita, niihin voin luottaa 100%:sesti. Uutena mukaan olen ottanut EAA:n, jonka lisään BCAA:n ja glutamiinin kanssa veteen ja huitaisen sen menemään kurkusta alas ennen aamulenkille menoa ja lisäksi se toimii myös treenijuomana. Rasvanpolttajat on mukana entiseen malliin.


 Treenit muuttuivat jokunen viikko sitten hieman. Ennen uuden treeniohjelman käyttöönottoa pidin kevyen viikon ylirasitusoireiden helpottamiseksi, tuolloin olin todella väsynyt ja tahtia oli pakko rauhoittaa. Treenaan edelleen viidesti viikossa ja motivaatio treenaamiseen on korkealla. En halua antaa piiruakaan periksi missään liikkeessä. Olen vielä tässä vaiheessa diettiä saanut nostettua painomääriä. Se on huikean upea tunne, kun tajuaa pääsevänsä eteenpäin, tuntuu että voisi huutaa salilla onnesta...jos vaan kehtaisi:))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti