sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Fitnestä koko viikko

Selkä on tässä  reistaillut ja siksi treenejä vähän jouduttu muuttamaan ja muokkaamaan. Olkapääkin kipeytyi kovasti, ihan joutui valvomaan yönkin sen takia. Tuntuu, että näitä vaivoja tulee aina treenikierron neljännellä viikolla eli viides viikko = kevyt viikko on siis enemmän kuin tarpeen ja aivan oikeassa paikassa.

Puolivälissä viikkoa ajoimme Tampereelle ja kävimme Jyrkin kanssa testaamassa Wolf Fitness Clubia. Aivan upea paikka treenata!!! Siellä tulemme käymään tulevaisuudessakin, kun on asiaa Tampereelle. Vedimme siellä kovan jalkatreenin ja seuraavina päivinä kävely olikin melkoisen tuskallista, kiitos kunnon "pysty" hackin. Jyväskylän  Elixialta moinen ihanuus puuttuu.

Wolfin jälkeen menin Matin tsekkaukseen ja sain mukavaa palautetta. Huoleni jalkojeni  pehmeydestä alkaa osoittautua turhaksi, olin sulanut hyvin. Onneksi, koska muuten Matti olisi vienyt minulta riisit kokonaan ruokavaliosta. Se olisi ollut aika pelottava ajatus:) Tälläkin ruualla on nälkä ja tulee voimattomia olotiloja. Nyt ruuista karsittiin vain noin 200 kcal/päivä eli hedelmien syönti loppui.

Kyllä sen huomaa, että hiilaritasot on melko matalalla, koska voimattomuus-hetkiä tulee ajoittain. Hienoa on se, että vaikka joku päivä on huono, seuraava voi olla ihan tosi hyvä-voimainen päivä ja täynnä elämän iloa. Olen huomannut, että jos pidän itseni kiireisenä, nälkää ja väsymystä ei tule niin helposti.

Nyt oli mahtava loppuviikko. Matin luota jatkoimme matkaa Helsingin seudulle ja kävimme siellä sukulaisten luona. Kävin tervehtimässä vanhaa mummoani Laakson sairaalassa. Mummo on 93 vuotias hieno rouva. Muisti häneltä on mennyt likimain kokonaan, mutta muuten voimia ja iloisuutta tuntuu olevan. Suloinen, pieni mummo:) Oli hienoa nähdä sukulaisia pitkästä aikaa.

Asuttauduimme pariksi päiväksi Sokos hotelli Flamingoon ja treenasimme kyseisessä Elixiassa(mikälie sen virallinen nimi onkaan). Sali oli perus-Elixia eli siisti, hyvin ilmastoitu ja tutun tuntuinen paikka treenata. Aamu aeroobiset oli kätevää hoitaa heti herättyä Elixialla, ei muuta kuin pari kerrosta alaspäin hissillä ja sali oli siinä, voi helppoutta ja nopeutta!

Mielenkiintoista on aina dietin noudattaminen muualla kuin kotona. Hotelli aamupala on aina ollut minulle tärkeä asia, nyt se ei voinut tietenkään toteutua normaalisti. Normaalisti syön kieltämättä kuin hevonen kyseisessä tilanteessa. Nyt minulla oli tarkkaan punnittu pussi mukana, joka sisälsi kaurahiutaleita, vehnäleseitä ja suolaa.  Laitoin hiutaleet lautaselle, kuumaa vettä päälle ja pariksi minuutiksi mikroon ja kas kummaa, sieltä valmistui "hotelli-aamiaiseni". Käsilaukustani löytyi pieni keittiö vaaka, jolla sain punnittua tarkan annoksen raejuustoa puuron päälle ja vielä oma kaloriton mehukeitto eväspullosta joukkoon ja se oli siinä: maailman herkullisin aamupala. Kahvia menikin sitten varmaan litra kyytipojaksi. Yllätyin, miten kätevästi kaikki sujui. Kyllä se niin on, että hyvin suunniteltu on yli puoliksi tehty:)

Viikonlopuksi siirryimme takaisin Tampereelle. Heti aluksi treenasimme Kalevan Elixialla. Hauskaa vaihtaa salia ja katsoa vähän millaista muualla on. Tämän jälkeen testasin suihkurusketusta seuraavan päivän harjoituskisoihin. Viikon lopun sää oli upea. Kuumaa ja kosteaa, ukkosmaisen lämmintä. Menimme vähän ihmistenilmoille illalla. Tampereella oli Kukkais-viikot, joten väkeä oli kuin pipoa joka paikassa. Istuimme Tillikan terassilla ja join ison Zeron jäillä. Aijai, kun se oli sitten herkkua!

Hyvin nukutun yön jälkeen heräilimme rauhassa, tänään ei tarvinnut tehdä edes aamu aeroobista. Kävimme taas aamiaisella ja sitten pääsinkin testaamaan mahdollista "kisakampausta ja meikkiä". Ja hyvä tuli:)

Sitten olikin edessä Wolfissa kyseiset poseharjoitukset / harjoituskisat. Olen jännittäjä ja esiintyminen on aina ollut vähän sellaista jännemmän puoleista hommaa, joten tälläiset esiintymisharjoitukset on minulle täyttä kultaa, tarvitsen juuri näitä. Pari tuntinen meni nopeasti. Sali oli kuuma ja poseraukset saivat aivan hien virtaamaan pitkin rintaa, kovaa hommaa:) Ensin kävelimme ja sitten otimme perusposet, joiden jälkeen kävimme tarkkaan kisatilannetta läpi harjoitusten muodossa. Yleisöä oli jonkin verran koko ajan, mutta lisää tuli kun aloitimme ns. kisat. T-kävelyä oli todella tarpeellista päästä tekemään yleisön edessä, koska tähän saakka olen harjoitellut pääsääntöisesti yksin kävelyä ja asentoja. Tämä päivä oli tuiki tarpeellinen, hauska ja iloa tuottava:) Nyt vaan etiä päin luottavaisin ja iloisin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti