keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Laskutoimituksia

Kävin tuossa kauppareissulla ja havahduin jälleen kerran siihen, että olen taas ostamassa rahkaa, raejuustoa ja kanaa. Muistan, kun aikoinaan innostuin salilla treenaamisesta, ostin levyllisen rahkaa kerrallaan. Se tuntui isolta määrältä silloin. Nyt ostan kerrallaan ainakin kolme levyllistä ja se ei kauaa jääkaapissa happane. Laskin, että syön sitä viikossa 4 kg eli vuodessa sitä lusikoin 208 kg.

Raejuustoa menee myös ihan kivasti. Se on herkkujen herkku kaurapuuron kanssa, kuten moni sitä kokeillut tietääkin, koukkuunhan sitä jää. Haen sitä isommissa erissä Valion myymälästä, tulee vähän edullisemmaksi. Raejuustoa kuluu viikon aikana 1,4 kg eli vuodessa noin 73 kg.

Lihoista käytän eniten nykyään kanaa. Muuta lihaa en juurikaan ole nyt käyttänyt. Kanaa haen myös isommissa erissä lihatukusta. Se on järkevää, niin ei tarvitse jatkuvasti olla sitä ostamassa. Kanaa kuitenkin kuluu aika paljon; 2,1 kg viikossa ja vuodessa 110 kg.

Nämä määrät voi kertoa ainakin kahdella, koska meillä tätä bodyruokaa syö muutkin:) Noh, hyvä puolihan tässä on se, että kauppalistaa ei juurikaan tarvitse tehdä ja kaupassa käynnin voi tutussa kaupassa tehdä jo silmät kiinni, koska ostokset on aina samat.

Kaalia olen varmasti syönyt yhden ison pellollisen verran, se toimii salattina ja on ihan hemmetin hyvää. Kaalissa on myös se hyvä puoli, että se on maailman helpoin salatti ottaa mukaan.

Tässä elämänvaiheessa, kun lapset ovat aikuisia, jää mukavasti aikaa harrastamiseen ja ylipäätään sellaiselle tekemiselle, josta nautin. Eikä lienee yllätys, että voisin asua salilla:)) Taitaa se sellainen kakkoskoti ollakin; treenaan siellä 260 kertaa vuodessa ja niistä kertyy vähintään 390 treenituntia. Kisakaudet kasvattaa treenituntien määrää aeroobisten harjoitteiden kautta vieläkin isommiksi. Mikä sen hienompaa!


Osa kauppaostoksista. Näillä mennään taas vähän matkaa eteenpäin.

Nämä ovat aika huikeita lukemia:D Treenitunteja kun katsoo, täytyy sanoa, että ei ne lihakset ihan huomaamatta pääse kasvamaan. Vaikka ei se kyllä päällimmäisin huolenaihe ole meikäläisellä ollutkaan:)) Aikaa ja rahaa tämä harrastus toki vie, mutta antaa niin tajuttoman paljon iloa ja tyytyväisyyttä elämään. En ymmärrä mitä tekisin ilman tätä, tää on niin mun juttu! Kilpaileminen body fitnesissä kuuluu nyt kiinteästi elämääni ja toivottavasti myös jatkossa. Salilla saan kunnon potkut treeniin, kun tiedän nousevani lavalle ja draivi kasvaa mitä lähemmäksi kisat tulee. Kisojen tuomaripalaute yhdessä valmentajan palautteen kanssa on minulle äärimmäisen tärkeä asia. Ne kertovat kehittymistarpeeni ja niiden avulla teen jatkosuunnitelmat ja määrittelen uudet etapit.

Tänään, kun tätä kirjoittelen, on päivälleen kuukausi kisoihin. Kaloreita laskettiin ihan vähän viime viikon valmentajan tapaamisen jälkeen. Vaikkakin muutos oli vähäinen, mun kroppa on tarkka ja huomasi senkin riiston kyllä hyvin. Nyt nälättää välillä ja huomaan odottavani seuraavaa ateriaa. Hyvä niin, homma siis rullaa eteenpäin ja ihra tirisee. Läskiä on lähtenyt tähän aamuun mennessä 8,1 kg.


Kesän nautintoja; lämpö, vesi ja ihanat kakarat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti