keskiviikko 22. elokuuta 2012

Viimeistä varsinaista diettiviikkoa viedään

Kisat lähestyy lähestymistään, jännitys kasvaa ja asiat alkaa tulla jo uniinkin. Tänään kävin Matin luona viimeisen kerran ennen kisoja. Jos en vielä ole sanonut, niin nyt sanon, että minua on lykästänyt ja kunnolla, kun olen saanut Matin valmentajakseni. Tuon rauhallisen, rauhoittavan, viisaan Gurun:)))

Minä osaan kyllä loistavasti hermoilemisen taidon, jos valmentajani olisi joku joka hötkyilisi ja vatkaisi suunnitelmia edes takaisin, tulisin hulluksi. Tämän päivän käynti selkeytti taas ajatukseni ja rauhoitti mieleni, huh helpotusta! 

Sain Matilta erittäin selkeät ohjeet viimeistelyviikkoon. Ruokavalio tiukistuu entisestään kisaviikon alusta. Viimeisen viikon ruokavalio onkin sitten tarkkaakin tarkempaa, suorastaan tiedettä:) Todennäköisesti on tiedossa "pientä" näläntunnettakin. Nälkä on vain nälkää ja sen jokainen kestää, mutta minulle haaste on enemmänkin dietin tuoma väsymys. Väsymys tuntuu tulevan "äkkikuolema"-tyyppisesti eli yhtäkkiä voimat vaan loppuu ja nukkumatti heittää kaameen raskaat unet päälle ja niistä herääminen on tosi työlästä. Nukun nykyään enemmän kuin normaalisti. Viimeistelyviikon treeni on pumppailu tyyppistä eli annetaan lihasten  palautua kovista treeneistä. Olen ollut aina huono venyttelijä, se on puhdasta tyhmyyttä ja tulevalla viikolla tilanne korjaantuu, treenien ohessa keskityn kunnon venyttelyyn. Poseerausta ja kävelyä ei voi liikaa harjoitella, joten se tulee kuulumaan entistä tiukemmin ensi viikon kuvioihin.Viikko tulee varmasti tuomaan omat haasteensa aikataulutusten ja jaksamisen kanssa, mutta onneksi minulla on nämä rakkaat ihmiset täällä kotona, jotka sitten auttavat ja jakavat ymmärtäväisesti kuormaani. On ne vaan uskomattomia!!

Aika kutkuttavalta on alkanut tuntua ajatus normaalista elämästä, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa:) Minulle se tarkoittaa sitä, että ihan joka suupalaa ei tarvitse punnita ja voin lähteä, ihan vaan hetken mielijohteesta, ilman eväitä vaikka tapaamaan kavereita tai kaupungille shoppailemaan tai vaikka valvoa myöhään...ja nukkua pitkään. Ja tietysti sitä, että on voimaa ja iloa tehdä asioita, elää aktiivista elämää. Urheilijan elämää tulen ehdottomasti jatkossakin elämään, eikä laji tule muuttumaan eli ruokavalio ja treenaaminen tulevat kuulumaan elämääni kiinteästi, mutta onneksi niissä normaalitilanteessa löytyy kuitenkin sumplaamisen mahdollisuutta diettikauteen verrattuna enemmän. Täytyy myöntää myös se, että en tunne tällä hetkellä olevani se "penaalin terävin kynä", jotenkin tuo muisti ontuu välillä aika kiitettävästi...mutta mitäpä minä muistilla tekisinkään:) Kunhan sisälukutaito vielä  säilyisi, niin annettujen kirjallisten ohjeiden noudattaminen onnistuu kyllä:))

Kävin avauttamassa reisien lihaskalvot jälleen kerran samaisella Tampereen matkalla Marko Panulla. On se vaan kovaa hommaa. Mielestäni omaan suhteellisen korkean kipukynnyksen, mutta lihaskalvojen avaaminen on siitä huolimatta todella tuskaista. Ehkä voisin itsekin tehdä asialle jotain eli opetella sen venyttelyn jalon taidon, niin ei menisi reidet ihan tuollaiseen kuntoon ja kipukin varmasti olisi siedettävämpää.

Bikinit kävin sovittamassa Biancanevessa, en saanut niitä vielä mukaani, koska halusin niihin vielä vähän lisää bling blingiä. Nyt niistä tulee aivan omanlaiseni, olen niihin oikein tyytyväinen. Posti-Pate tuo ne minulle viimeistään maanantaina, kivaa, pääsee hypistelemään!!

Näissä tunnelmissa täällä tällä kertaa, edessä enää kaksi kovaa treeniä (selkä/vatsat ja rinta/hauis)!

Ai niin, kävin tänään jo valitsemassa Lappeenrannan kisojen jälkeiset karkit. Kyllä muuten tuntui kummalliselta olla valikoimassa irtokarkkeja, kun sitä ei ole tehnyt muutamaan kuukauteen, oikeastaan tuntui aika syntiseltä:) En oikein edes muista mitkä on hyviä, luotin kuitekin suklaaseen ja salmiakkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti