sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Dieetin eka tsekkauskäynti

Dieetin ensimmäinen tsekkauskäynti valmentajan luokse on tehty. Kävin siellä jouluaaton aattona. Tuolloin kiloissa olin tullut alaspäin nippa nappa 2 kiloa ja dieettiviikkoja takana 4. Aika nihkeesti pudonnut. Tiivistymistä oli kuitenkin tapahtunut, itse olen sen huomannut vaatteista, ne on alkaneet jäädä väljiksi.  Suurin epäilys painon junnaamiseen oli taustalla sairastettu kova flunssa, se pirulainen taatusti keräsi nestettä kroppaan.

Kävimme ruoka-asioita läpi ja kuten ennalta jo arvelinkin, leivälle ja banaanille sai sanoa heipat. EAA:ta pikkuisen lisättiin. Ruoka muuttui entistä yksinkertaisemmaksi ja se on hyvä, koska mitä yksinkertaisempaa se on, sitä vähemmän voi siinä tehdä virheitä, etenkin kun jossain vaiheessa alkaa taas muisti katkomaan.

Jouluaattona kokosin ohjeiden mukaisen ja punnitun jouluruoka-annoksen itselleni ja hyvää oli. Söin kylmäsavu lohta, perunaa, kinkkua ja rosollia. Ihan kivaa vaihtelua oli jauhelihalle ja kanalle.

Koska ruokalistani on melkoisen yksitoikkoinen, voin virkistää sitä vaikka SportLifen Puddingeilla. Sitä voisi herkutella rahkan tilalla vaikka vaikka joka päivä, mutta luulen, että otan sen käyttöön vasta, kun katson ansainneeni sen eli palkinnoksi jostakin. Kuvan suklaa-toffee on nyt tilauksessa.



Treenit pysyy samana eli sitä entistä kolmen viikon kiertoa teen vielä seuraavaan tsekkauskäyntiin saakka. Pieniä tarkennuksia treeniin tehtiin uuden salin laajemman laitevalikoiman vuoksi. Aamulenkkejä lisättiin neljästä viiteen.

Uhosin aiemmin, etten mene kovalla pakkasella lenkille, mutta niinpä vaan menin. En kyllä rehellisesti sanoen tajunnut, että siellä oli niin kylmä, -18 astetta, katsoin lämpötilan vasta puolessa välissä lenkkiä, kun ihmettelin miksi ripset jäätyy. Pukeutumiskysymys nuo pakkaslenkit vaan on, ei sen kummempaa. Jotenkin  tuntui extrahienolta kävellä jouluaatto aamuna ja muina pyhäaamuina lenkillä. Yhtään autoa ei mennyt ohi eikä ketään muita ollut liikkeellä, se oli aika kivaa.


Paino putoaa

Jouluaatto aamuna vaaka oli suopea; painoa oli pudonnut puoli kiloa siitä valmentajan luona käynnistä. Joulupäivän aamuna vielä lisäksi 200 g eli kahtena päivänä yhteensä 700 g. Olin tyytyväinen, MUTTA sitten alkoi jo hirvittämään; seuraavien kolmen päivän aikana paino tippui vielä tuosta joulupäivän painosta 1 kilon!! Olo on ollut vähän sen mukainen, mutta ei paha.

Olen oppinut jo tulkitsemaan omia olotiloja dieetillä aika hyvin; jos päivät menee helposti ja nälkää ei juurikaan ole, mitään ei tapahdu...ainakaan vaa'alla havaittavaa. Mutta jos päivä on vaikean oloinen, siis sellainen, että voimat loppuu ja väsyttää, paino tulee alas.


Mietityttää vain se, että nyt on kevyt viikko meneillään eli mitä tapahtuu, kun aloitan kunnon paukutuksen salilla! Treeniohjelmassa on raskasviikko edessä. Pelkään pahoin, että rasva palaa hurinalla. Liian nopea painonlasku ei kuitenkaan ole toivottavaa, jos haluaa säilyttää lihakset ja mä kyllä haluan, koska eihän tää mikään laihdutuskilpailu ole.  Uskon, että tuohon painon putoamiseen todellakin vaikutti se, että sain viimeinkin itseni terveeksi ja turhat nesteet kropasta pihalle. Nyt pitää vain toivoa, ettei enää tule mitään tautia päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti