lauantai 20. joulukuuta 2014

Neljä viikkoa kasassa

Dietti lähti käyntiin tosi hyvin, vaikka sen alkamista aina pelkääkin. Muistan, että edellisellä dietillä kahden ekan viikon aikana mulla oli mielitekoja jotain syömisiä kohtaan aika paljonkin ja näiden himojen kanssa piti vähän aluksi taistella. Nyt onnistuin "ulkoistamaan" ja "esineellistämään" kaikki herkut, joita etenkin nyt joulun aikaan tuntuu olevan vähän joka pöydällä. Olen tyytyväinen, että tänä jouluna ei tule ähkyä eikä joulukiloja, hyvä syy olla syömättä:)


Se mitä eniten pelkään dietillä on sairastuminen. Vuoden kylmimpänä aikana onkin aika iso mahdollisuus saada jokin tauti ja niinhän siinä kävikin. Kolmas viikko menikin sitten flunssassa ja se piti pirullista pientä lämpöä pitkään. Enpä muista onko vähään aikaan mikään harmittanut niin paljoa. Jokainenhan sen tietää, että kipeänä ei treenata, tätä aina itsekin hoen ja sen hokeminen on ollut helppoa, koska juurikaan en infektiotauteja sairasta. Nyt tauti osui omalle kohdalle ja pisti miettimään miten kaikki jutskat (=treenit) sitten hoidetaan. Vitamiinit ja glutamiini kunniaan ja Buranat peliin.

Eka päivähän meni treenatessa, koska en uskonut, että mulle mitään oikeaa tautia kuitenkaan tulee. Tokana päivänä tunnustelin oloa ja eihän se hyvä ollut, joten päätin käydä vain vähän "hipaisemassa" salilla ja yritin olla nostamatta sykettä. Aamuaerot meni, koska aamuisin oli "hyvä olo". Kolmantena päivänä oli pakko myöntää tappio; tauti voitti. Piti jättää lenkit, sali ja kaikki...nukuin ja sairastin. Neljäntenä päivänä pääsi jo melkein itku, kun lämpö vaan itsepäisesti nousi...nukuin ja sairastin. Näin edettiin vielä seuraavakin päivä. Kuudentena päivänä ajattelin, että vaikka henki lähtisi, nyt lähden liikkeelle. Kaikella kunnioituksella tein aamulenkin ja illalla salin. Voimaa oli, ehkä juurikin siksi, kun en ollut tehnyt muuta kuin maannut, nukkunut ja syönyt. Painokin nousi kilon, eipä ihme, kun liikuin vain sohvan, vessan ja jääkaapin väliä.

Huono treeniviikko se oli. Päätin, että dietin 4. viikko tulee olemaan kovaakin kovempaa treenaamista, Se on nimittäin viimeinen treeniviikko ennen kevyttä viikkoa. Jäi kaivelemaan se, että jalat jäi huonolle ja juurikaan niiden kehityksestä en halua nipistää yhtään, ei ole varaa kerta kaikkiaan.


4. viikolla oli yhdistelmätreenien vuoro eli raskasta- ja pumppisarjaa. Olo oli vieläkin tukkoinen ja kaikki voima lihaksista pois. Lämpöä ei ollut enää, joten aloitin tositoimet. Kokoajan pelko persiissä, että jos se sydänlihastulehdus nyt sitten kuitenkin tulee... Itsepäisesti tein etureidet niin lujaa kuin vain pystyin. Kyllä siinä nenä aukesi ja poskiontelot tuulettui. Olo parani selvästi treenin jälkeen.

Paino ei juurikaan putoa, vaikka kaikki onkin tehty tarkkaakin tarkemmin ohjeiden mukaan. Ei se kyllä hirveästi stressaa, kun "ongelma" on aina sama. Vaikka dietin alussa hiilareita pudotetaankin ihan napakasti, paino putoaa sen kilon tai kaksi ja siinä se sitten junnaa jonkin aikaa. Kropassa kuitenkin huomaan muutokset; vatsa on pienempi ja housut ei kiristä enää. Olo on hyvä ja dietti hyvin helppoa tällä hetkellä, siis naurettavan helppoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti