tiistai 3. maaliskuuta 2015

Hiilaritankkaus

Jykä maalissa
Jyrki on päässyt asettamaansa tavoitteeseensa upeasti!! Arvostan tätä paljon! Jykä veti 13 viikkoa tiukkaa dieettiä eli täysin samalla ruokavaliolla kuin minä. Mies ei nirissyt eikä narissut yhtään, tai kerran, kun hiilarimäärää laskettiin entisestään, taisi sanoa, että hirvittää. Silloin elettiin jo 11 viikkoa. Viikolla 13 huomasin, että Jykällä kesti sarjoista palautuminen kauemmin kuin ennen, ei oikein meinannut pystyä entiseen vauhtiin tai sitten pää alkoi lyödä tyhjää:) Sisukas ukko, prk!! Tankkauksen jälkeen Jyrki totesi, etteipä tuo syöminen niin ihmeellisen hienoa ollutkaan. Sitä jotenkin vaan fiilistelee ja unelmoi kaikenlaisista herkuista, mutta loppupelissä huomaakin taas kerran, ettei se syöminen onnea tuo:))

14. dieettiviikko alkoi valmentajan luona käynnillä. Kuten edellisessä kirjoituksessa kerroinkin, vointi oli viime viikkojen aikana melkoisen heikko ja onneton, siksi olin todella tyytyväinen, että tsekkauskäynti sattui juuri tähän saumaan. Valmentaja katsoi kunnon ja kroppa oli kiristynyt hyvää vauhtia eli se puoli oli kunnossa. Matti kuunteli kärsivällisesti viime aikojen tunnelmat ja ehdotti tilannetta korjaamaan tankkausta eli hiilaripäivää. Jotenkin koin sen kaukaiseksi asiaksi, en ole koskaan aiemminkaan tankkaillut. Olen aina ajatellut, että kun ollaan dieetillä, niin sitten ollaan dieetillä, enkä ole ikinä kaivannut mitään hiilaripäiviä, vaikka eihän niitä kukaan kai turhaan pidäkkään.

Olen tykännyt siitä, että dieetillä kaikki on mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista, mutta nyt aloin itse käymään jo niin yksinkertaiseksi, että pakkohan tässä oli jotain tehdä. Kuten Matti sanoi, tässä kohdassa hiilaritankkaus olisi hyvinkin perusteltua, jotta treenibuustia ja tottakai muutakin buustia elämään löytyisi taas ja dieetti saataisiin mahdollisimman tehokkaaksi kaikin puolin. Olin alkuun epäilevä, mutta jonkin aikaa siinä keskusteltuamme, innostuin ajatuksesta. Olisihan se uuden oppimista omasta kehosta ja sen toiminnasta, näkisin miten keho reagoi normaalia suurempaan hiilarimäärään. Mielenkiintoista.

Hiilaripäivä
Päätin, että pidän hiilaripäivän lauantain helmikuun viimeisenä päivänä. Tuolloin pyhitin päivän levolle ja syömiselle:) Kaloreita söin päivän aikana 3000 ja hiilihydraatteja 600 grammaa, söin kuudesti päivän aikana, kuten aina muulloinkin eli 3 tunnin välein.

Valitsin ruuat laskimella laskien ja tarkistutin ravintoarvot vielä Matilla. Kolme täysin selvää ruokaa, joita halusin syödä oli patonki, riisipuuro ja letut. Niistä lähdettiin liikkeelle, mutta kyllähän noihin annettuihin arvoihin pääsemiseksi sai syödä muutakin. Koostin ruuat niin, että aamu- ja iltapalat oli keskenään samanlaisia eli riisipuuroa, banaania, patonkia ja puuroon makua lisäämään kanelia ja steviaa.


Välipaloja söin kaksi, jotka myös olivat keskenään saman sisältöisiä; lettuja, jäätelöä, mansikka- ja omenasosetta sekä perunarieskaa kurkulla ja salaatilla.

Lounas ja päivällinen oli myös keskenään saman sisältöisiä eli jasminriisiä, Uncle Bens kastiketta, ananasta ja salaatin lehtiä.









Odotukset
Dieettiruokani sisältää tällä hetkellä hiilareita noin 130 g/vrk, proteiineja reilut 200 g/vrk. Siihen nähden odotin jännityksellä mitä 600 g hiilareita ja kaloreiden reipas nosto tekee kropalleni ja ylipäätään olotilalleni. Ennustin noin 1-2 kilon painon nousua. Ajattelin myös, että saan pitkästä aikaa tuntea kylläisyyden tunteen sekä hyvän ja vahvemman olon.

Tulokset
Tankkauspäivä oli aivan kaikkea muuta kuin mitä olin odottanut. Ruoka ei riittänyt alkuunkaan, nälkä oli pohjaton. Olisin voinut syödä tuplaten kaikki ruuat ja en tiedä olisinko ollut sittenkään täynnä. Olo oli yhtä voimaton kuin ennen tankkauspäivää. Missä se euforian tunne, josta olin kuullut? Virkeydestä ei ollut tietoakaan, nukahdin tv:tä katsoessani ja painuin jo ajoissa yöunillekin. Jep, vähän erilainen päivä kuin odotin.

Seuraavana aamuna menin vaakaa ja olin ällikällä lyöty; paino oli noussut ihan kokonaiset 100g tankkauspäivän syömisistä!!? Täh? Tankkauksen jälkeiset päivät kuulostelin, tuliko mihinkään mitään muutosta ja huomasin, että muistini oli palautunut ja pelko treenien tekemisestä poistunut, eli toisaalta kyllä siitä tankkauksesta vaan hyötyä oli. Muisti ja treenimotivaatio ovat kuitenkin tärkeitä asioita dieetillä, heikot olot kuuluu asiaan ja ne kyllä kestetään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti