perjantai 30. elokuuta 2013

Viimeistelyviikon viiraukset


Viimeistelyviikon raamattu.



Tätä viikkoa on odotettu ja nyt se on tässä!! Aamut alkoivat edelleen tuttuun tapaan lenkillä, mutta nyt vain puolen tunnin mittaisilla. Sali oli edelleen 5-jakoinen, mutta luonnollisesti käytössä oli nyt normaalia kevyempää rautaa.

Olen iloinen, että jaksoin tämän ajan painaa täysillä. Tämän kokemuksen jälkeen en (toivottavasti) pienistä valita ja pikku nälät tai verensokereiden heilahdukset ei voi tuntua enää missään. Diettini kokonaismitta viimeistelyviikkoineen oli 22 viikkoa. Tuona aikana elopainoa putosi 10 kiloa.

Lihaa olen saanut viime syksyn jälkeen noin 3 kiloa lisää ja pidän sitä hyvänä saavutuksena vuositasolla. Tosin lihasta ei voi (etenkään näin pitkiin raajoihin) koskaan saada liikaa. Seuraavan vuoden aikana kehitys on oltava vähintään samaa luokkaa, tavoitteita pitää aina olla! Kova työ jatkukoon!



Maanantai.

Keli oli upea, syksyisen raikas. Fiilikset korkealla, dietin koettelemukset on nyt taakse jäänyttä elämää. Nyt tankataan ja taltutetaan väsymys!!!

Aamupalalla riisikakkuja banaanin kera ja kaurapuuroa ihan kunnon satsi. Kyllä se oli niin taivaallista, paremmalta ruoka ei ole koskaan maistunut. Noh, tyhjyyteenhän se tuntui uppoavan, mutta herkullista oli kuitenkin. Päivän mittaan söin useammankin satsin riisi-kanaa ja illalla taas puuroa.

Illalla lisääntynyt hiilareiden määrä alkoi korjaamaan vointia huomattavasti reippaammaksi. Huomasin, että aloin tuntea vetoa jopa siivoamiseen eli normaalit himosiivoojan piirteet alkoivat siis heräillä. Huomenna olenkin sitten varmaan jo täynnä energiaa, hope so!




Tiistai

No hei, vautsi, heräsin ilman nälkää...täh?? Aika vinkeetä! Äkkiä lenkille ja puurokipon ääreen. Voi mahotonta, miten hyvää puuro ja riisikakut banaaniviipaleilla voi olla!! Maha oli täynnä, oikeesti!

No, sittenhän sitä virtaa ja intoa alkoikin olla siinä määrin, että pian jouduttiin viemään turhaksi todettua tavaraa autollinen kaatopaikalle. Aloin siis siivoamaan!! Ja kunnolla!! Vaatehuone, varasto ja kaapit saivat ryhtiä ja voin kyllä sanoa, että mitään turhaa ei hyllyille jäänyt. Kotona vallitsee taas järjestys ja selkeys, joka olikin tässä välillä jo vähän heikommalla tasolla. Elämä on taas niin ihanaa!

Keskiviikko

Lenkki, salitreeni, poserausta ja ohjeiden mukaista syömistä ja juomista. Näistä oli tämäkin päivä tehty. Siivous, kiilotus, puistelu, tamppaus ja pyykkäys-into on jatkunut ja Tolu tuoksuu on joka paikassa. Virtaa riittää siis edelleen. Tuntuu niin tajuttoman hyvältä, kun on päässyt ylös sohvan pohjalta ja jaksaa tehdä asioita. Ilo on palannut elämään. Toisaalta oli aika makeeta vetää itsensä täydellisesti loppuun treeneillä ja dieetillä, se tunne oli kyllä kokemisen arvoinen;) Etenkin kun siinä maailmassa piti jaksaa elää pari viikkoa. Tuon jälkeen osaan kyllä arvostaa tervettä ja jaksavaa, normaalia oloa.


Torstai


Hieno päivä jälleen. Rutiinit hoidettiin ja tankkaus alkoi näkymään muuallakin kuin voinnissa; lihakset pyöristyy hiljalleen. Ihonhoitoa  olen tänään tehnyt oikein huolella; kuorinut, rasvannut ja rasvannut jälleen. Ihoa valmistellaan huomenna laitettavaa väriä varten. Pakkailin expon reissua varten laukkujakin jo valmiiksi. Huomenna on kiljailijakokous!! Jes,  parasta aikaa siis eletään. Kisafiilikset on korkealla!


Perjantai

Aurinkoinen aamulenkki ja ihana puuro-riisikakku-aamupala. Sitten  suihkuun ja sain ensimmäisen  Pro Tan kerroksen. Niitä laitetaan tällä kertaa kaiken kaikkiaan neljä kerrosta ja ja kilpailupäivänä vielä kaksi kerrosta Jan Tanaa. Ihoni ruskettuu melkoisen heikosti, siksi tämä kombinaatio on välttämätön.

Tämän kisakauden vihoviimeinen salitreeni on nyt tehty, melkoisen huikea tunne! Kotona oli monenmoista puuhaa. Ruokien kanssa oli aika puljaaminen; ruokien suunnittelu, valmistaminen ja pakkaaminen kisojen päättymiseen saakka vaati mietintää. Perheemme stratekinen-johtaja, Jyrki pyöritti tämänkin paletin kylmän viileästi ja pian kaikki oli valmista, auto pakattu ja nokka kohti LAHTEA.











Uudet kynnet, tottakai!

Tällä viikolla kaivauduin siis esiin sohvan uumenista ja hikisistä treenivaatteista, heräsin henkiin ja minusta tuli jälleen nainen:)))

Ensimmäinen askel tähän naiseuteen oli tietenkin KYNNET! Ne on mulle aina se paras juttu näissä kaunistautumis asioissa. Kynnet teki jälleen kerran Katrin Urmet, jonka työpiste sijaitsee Jyväskylässä Asemakadulla, Studio Bella. Voin suositella; kynnet on upeita ja erittäin kestäviä.

Ohjelmassa oli vielä "karvat pois-toimenpide" eli sokerointi ja tietenkin räpsyt laitettiin kuntoon.







Tässä projektissa olen saanut uskomattoman määrän kannustusta, tukea, ymmärrystä ja rakkautta mieheltäni, siitä voin olla vain nöyrästi kiitollinen. Tämä kisoihin valmistautuminen on ollut ajoittain hyvinkin tarkkaa, elämää rajoittavaa ja aikataulutettua hommaa, joten se vaikuttaa vääjäämättä parisuhteeseen ja normaaliin elämään kotona. Vaikutus on sitä suurempi, mitä lähempänä kisoja ollaan. Viimeisillä viikoilla elämä kapenee ja kapenee, lopuksi jäljellä on vain "minä ja fitness".

Olin karsintakisojen jälkeen aika kovilla ja kotityöt ym on kieltämättä jääneet muun perheen hoidettavaksi. Se ei ole minusta ollut ollenkaan hauskaa, en haluaisi olla mikään riippakivi tai passattava paskahousu, mutta niin se nyt vain meni ja olin siis paskahousu:)) Arvostan sanoinkuvaamattoman paljon saamaani tukea ja arvostukseni Jyrkiä kohtaan on entisestään kasvanut<3

Mutta nyt, tervetuloa kaikki katsomaan upeita kisoja ja nauttimaan hienosta tunnelmasta Nordic Fitness Expoon Lahteen!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti